Facebook
ДГ 58 Слънчево утро
Детска градина в град София, кв. Челопечене

За нас

       Детска градина № 58 „Слънчево утро” e общинско детско заведение на територията на столична община, район Кремиковци и се намира в кв. Челопечене, на ул. „Яне Стоянов” № 19, тел.: 02/ 483 28 83.  Детското заведение е построено през 2009 година сред огромен двор с много зеленина, цветя, дървета и храсти. За всяка група е изградена площадка с много съвременни, естетически издържани и обезопасени уреди за игри на децата.

 

      В градината функционират 4 градински и 1 яслена групи, които поемат около 140 деца.

 

       Тържествата провеждани в детското заведение са тематични, свързани с традициите и историята на народа ни и оставят незабравим спомен. Всички те се публикуват в сайта на градината и това дава представа за живота в детската градина, което пък от своя страна оправдава интереса на родителите от целия град при избора им на детско заведение.

 

       Традиция е участието на децата ни в организираните мероприятия от ФК „Лъвчетата” като две поредни години децата ни получават грамоти, а градината плакети за активно участие в областта на физическото възпитание и спорта от Столична община. Вземаме дейно участие и в проявите на сдружение ”Том и Джери” от където имаме награди.

 

       В ДГ активно работим по въпросите на безопасното движение, чиято цел е да опазим здравето на децата и ги научим на основни правила, които ще им бъдат от полза тръгвайки на училище. В тази връзка градината се включи с участие в Конкурс „Годишни награди за пътна безопасност” и бяхме номинирани първи сред трите допуснати за участие градини от София и получихме Грамота за изключителна активност в инициативите за пътна безопасност.